Het Huis

Het huis, een voormalige boerderij, is net zoals veel gebouwen in de omgeving, stukje bij beetje ontstaan. Telkens werd er weer een deel aangebouwd.
Het ligt vrij op een halve hectare eigen grond midden in het bouwland en aan de zoom van een bos. De dichst bijzijnde lokale weg loopt op 450 meter afstand en op een drukke dag passeren er zo’n 35 auto’s.

Het uitzicht toont drie gebergten. Sainte Euphémie bij Pont de Barret (370 m) in het noorden, is het dichtstbij en lijkt het grootst maar is het kleinst. Le Montagne de Couspeau, naar het oosten, is een bergrug van rond de 1500 meter hoog en maakt onderdeel uit van de Pré Alpes. Dit gebergte domineert het uitzicht bij alle tochten die u in een straal van 20 km maakt en is ook prachtig vanuit de Ardeche te zien. En in het zuiden ligt Le Chatélard, bijna 700 m hoog en onderdeel van Le Montagne de Poët.

Er is slechts één gite, geheel zelfstandig, die wordt verhuurd. U beschikt over een eigen opgang en bovendien een eigen oprijlaantje.
Het appartement bestaat uit 2 kamers van 4 x 6.50 m, een woonkamer-keuken en een slaapkamer en daarnaast een ruime badkamer.
De woonkamer-keuken wordt dankzij de hoogte en de koele slaapkamer beneden in de zomer niet te warm. Je komt in de slaapkamer met een open trap vanuit de woonkamer. Vanuit de slaapkamer komt u in de badkamer. De slaapkamer is aan één kant tegen de heuvel aan gebouwd en daardoor koel in de zomer.

In de zomer is er de hele dag zon èn schaduw. De twee daken naast de uw voordeur, behoren tot het deel van het huis dat door de eigenaar wordt gebruikt. Dat gedeelte heeft haar eigen entree en is aan de andere kant van het huis gelegen. Doordat alle gebouwen in de loop der tijd apart zijn gebouwd met muren van zo’n 50 cm dik, is er geen geluidsoverlast.

Het gebied direct rondom het huis wordt gekenmerkt door glooiende beboste heuvels en akkerbouw: koolzaad, graan, lavendel, zonnebloemen en fruitbomen zoals kersen, abrikozen, amandelen, perziken, appelen en hier en daar een olijfboom.

Oude dorpen als Pont de Barret (brug uit de 9e eeuw, kerk La Notre Dame de La Brune uit de 11e eeuw), Cleon d’Andran, Eyzahut en La Begude de Mazenc, Manas (variërend tussen de ± 150 en 1500 inwoners) liggen op zo’n 3 tot 6 km.
Behalve Eyzahut en Manas hebben al deze dorpen een bakker, een postkantoor en 1 of meer cafés en restaurants. Behalve Pont de Barret hebben ze ook allemaal een 1 of meer andere winkels zoals een supermarkt.
Cleon, la Begude en Pont de Barret hebben ook een wekelijkse markt.

In juli en augustus zijn de gemeenlijke zwembaden in veel dorpen geopend maar er is ook de rivier Le Roubion vlakbij, en wat verder weg de nog “wilde” rivier de Drôme.
Direct vanuit het huis kun je talloze wandelingen en fietstochten maken. Natuurlijk kun je ook eerst stuk rijden, er zijn volop kaarten in het huis aanwezig met uitgestippelde wandelingen.

Bij Eyzahut en Pont de Barret kan worden geklommen.
Voor tennissen en paardrijden en golf zijn er ook mogelijkheden in de buurt.

De Drôme is het 26e departement en is onderdeel van de regio Rhône Alphes. Pont de Barret ligt in het onderste deel van Drôme, de Drôme Provençale. Montélimar is de hoofdstad van het departement 26.
Montélimar heeft één van de drie kastelen (Famille d’ Adhémar) van de Drôme. De andere zijn in Grignan (Madame de Sévigné) en Suze La Rousse (Princes d’Orange). De laatste is tegenwoordig een wijn universiteit.
Grignan, Valreas en Nyons zijn drie prachtige steden op een uur á anderhalf rijden. Vaison La Romaine en de Mont Ventoux liggen daar weer niet ver vandaan.
Avignon, Orange, Nîmes en Arles zijn steden die allemaal op een dag makkelijk zijn te bezoeken.

Het tijdschrift Sortir, ici et ailleurs geeft een kwartaal overzicht van allerlei wat er speelt op cultureel gebied in Zuid-Oost Frankrijk. Te koop in de grotere tijdschriftenwinkel. Maar in de krant de Dauphiné en bij het VVV is ook veel informatie.

http://www.drometourisme.com
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drôme_%28departement%29
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pont-de-Barret
http://fr.wikipedia.org/wiki/Département_de_la_Drôme